Consult

Vanuit de complementaire natuurgeneeswijze worden de onderstaande consult gegeven

natuurgeneeswijze consult

Bij Ayurveda ligt de nadruk op het complementair aan de reguliere geneeskunde behandelen van bestaande chronische klachten ( fibromyalgie, reuma, MS, CVS )  en op het voorkomen van klachten via voeding en leefstijl.

Als lichaam en geest niet in balans zijn, kan dit resulteren in bepaalde problemen en/of klachten. Ayurveda kan dan helpen om lichaam en geest weer terug in balans te brengen en daarmee het natuurlijke evenwicht te herstellen. Diverse aandoeningen kunnen met behulp van Ayurveda effectief worden behandeld.

Klachten in de spijsvertering,  huidklachten, stress, vermoeidheid en andere klachten zonder een directe medische verklaring.

Door het afnemen van een anamnese formulier en te luisteren naar uw verhaal, met aandacht. Stellen wij samen uw behandelingsplan op.

Voedingsconsult

Heb je last van vermoeidheid, op geblazen gevoel, heb je geen energie of zit je niet lekker in je vel. Last van spieren, botten, darm of huidklachten? Vanuit de Ayurveda kunnen wij ondersteuning geven. Ayurveda is een natuurlijke geneeswijze uit India en betekent: kennis (veda) van het leven(ayur). Volgens de Ayurveda is het lichaam opgebouwd uit vijf elementen: ether, lucht, vuur, water en aarde. Uit deze vijf ontstaan de Tri Dosha’s ( drie lichaams-typen Vata, Pita en Kapha).
Soms weten we niet meer wat we, moeten/mogen eten.
Wel roomboter of niet, sla wel of niet, vlees of vis!
Wat we eten en drinken, kan dat de medicijnwerking beïnvloeden!

Krijg ik genoeg vitamines binnen?

Op deze vragen krijgt u antwoord in een consult.
Persoonlijke advies gericht op de individuele persoon.

coaching

Volgens Ayurveda is het pad (of de fysieke locatie) van (mano vaha srotas) het hele lichaam. De geest beïnvloedt en beïnvloedt letterlijk elke cel en weefsel door het hele lichaam, wat betekent dat er een directe relatie is tussen de geest en onze algehele gezondheid en vitaliteit. En dit krachtenveld reist in beide richtingen. Met andere woorden, ja, geest heeft invloed op materie, maar onze lichamelijke gezondheid heeft ook veel invloed op onze gemoedstoestand. Op deze manier heeft onze ervaring de potentie om onze algehele staat van balans, zowel lichaam als geest, te ondersteunen of te verstoren.

In onze praktijk is er tijd aandacht voor uw verhaal, want achter uw verhaal zit het verhaal.

Je kunt geen energie meer vinden om werk of andere activiteiten te verrichten. Iedere gevraagde actie lijkt er één te veel. Een Burn-in-out-back ontstaat niet in een keer maar is vaak een gevolg van langdurig over je grenzen heengaan. Je doet heel erg je best maar er komt niets uit.  Ook bij Burn- in-out-back klachten zijn wij een luisterde oor en adviseren wij de cliënt fysiek, mentaal en geestelijk.

Zorg vergoeding

Ferna Pols Vergeer, Ayurvedic Practitioner,  volgde haar HBO Bachelor opleiding bij EISRA in Den Haag.
Is geaccrediteerd dat cliënten een dag vergoeding krijgen mits ze een aanvullende pakket natuurgeneeswijze hebben afgesloten.
AGB praktijkcode:90-046377 / 90-55005, RBCZ: 302101r,  ANVAG: B17.008 / 24005,  SCAG : 14992 en vermelding in de zorggids.

Verzekeraars
In het basispakket van de verschillende zorgverzekeraars worden ‘alternatieve behandelingen’ niet vergoed. In de aanvullende pakketten is meestal wel ruimte ingedeeld voor vergoeding van niet-reguliere behandelingen. Artsen, practitioners of therapeuten deze dienen aangesloten te zijn bij een door de verzekeraar erkende beroepsvereniging. De ANVAG spant zich in om met de zorgverzekeraars in Nederland tot afspraken te komen.

Of u in aanmerking komt voor vergoeding kijk op: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ayurveda.