Lichaammassage

 Lichaam Massage Abhyanga

De complete Ayurvedische lichaamsmassage wordt Abhyanga genoemd en is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve natuurgeneeskunde.

Het gehele lichaam wordt met warme kruiden oliën gemasseerd waarbij de bloedsomloop wordt gestimuleerd, de weefsels worden gevoed en de gewrichten en spieren worden versoepeld. De massage heeft een pijnstillend effect en is ook goed voor de huid. Bij deze massage worden automatisch de (nadi´s) energiebanen en de (marma´s) vitale energie punten gestimuleerd. De massage wordt aangepast aan uw persoonlijke constitutie (dosha/prakruti) en u specifieke klachten (vrikruti) .  De werking van oliën is gericht op het balanceren van de dosha´s en het reinigen van de weefsels en kanalen.

Aanbevolen bij:  stress, angsten, huidaandoeningen, pijn, zenuwaandoeningen, algehele zwakte, psychische problemen, hoofdpijn, rugpijn en andere pijnen, slapeloosheid, gewrichtsproblematiek, spieraandoeningen.

De massage:

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • Helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.
  • Deze Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.